BLI INSPIRERAD INFÖR NYA KÖKET

Vill ni göra en köksrenovering men inte har bestämt er ännu hur det ska bli? Här har ni några vägar till inspirerande kunskap.

Hemochvilla – Mässan för allt i hemmet

Mässan ”Hem, Villa & Bostadsrätt” är den största mässan i norden med fokus på hus och hem. Ofta benämns mässan bara som ”Hem o Villa” även om de som bor i bostadsrätt självklart kan hitta en hel del matnyttigt här.

Mässan hålls i Älvsjö på hösten varje år. Den sträcker sig över fyra dagar och är perfekt mötesplats för alla som vill renovera, bygga om eller bygga nytt. Här hittar du definitivt inspiration till kommande köksrenovering. Detta med allt från tekniska och praktiska lösningar till detaljer för köksrenovering i stockholm och inredning.

Ta god tid på dig och planera gärna in två dagars besök på mässan. Utöver utställare brukar det vara intressanta föreläsningar med olika fokusområden. Bland annat går det att läsa på deras hemsida att mässan erbjuder ”kunskap” inom allt från att hantera verktyg på rätt sätt till att göra en korrekt köksrenovering.

Bygglov – och andra TV-program

Det finns ett par ”renoveringsprogram” på TV som sänts under flera år. Ett av de mer populära är Bygglov där snickare Matte renoverar allt från kök och badrum till hela hus. Till sin hjälp har Matte snickaren Willy Björkman samt arkitekten Maria Kingsley.

Om du gillar Matte och de andra i Bygglov kan du även läsa en hel del tips på TV4´s hemsida. Bland annat ger Matte sina bästa tips inför att en köksrenovering ska ske. På hemsidan finns även inköpslistor på de saker de köpt in till de projekt som de genomfört.

Hittar du ett program där de gör en köksrenovering kan du alltså snabbt se vad som behöver köpas – här – in för att nå samma resultat – och vad detta kostar.

För att se alla avsnitt av Bygglov behövs däremot C-more abonnemang. Detta om man inte ser live direkt på TV4.

Magasinen – men välj rätt inriktning

Att renovering och heminredning är ett stort intresse i Sverige speglar sig tydligt i tidningsutbudet. Här finns något för alla så man kan vara ganska selektiv när man väljer tidning.

Några exempel på tidningar som kan ge inspiration till er köksrenovering är Hem ljuva Hem, Family Living, Gård & Torp, Hem & Antik och Hus & Hem. Precis som titlarna avslöjar så är det skillnad på inriktningarna. Bor du på landet och vill göra en köksrenovering i lantlig stil kan mycket väl ”Gård & Torp” passa bra medan det knappast är där du hittar rätt inspiration om du bor i mindre ett i centrala Stockholm.