Beräkna pris på din badrumsrenovering

Vid badrumsrenovering så beräknar man alltid priset per kvadratmeter och här kommer en snabb guide till hur du ska beräkna detta då du vill veta vad din badrumsrenovering kommer att gå på. Att räkna ut priset på sin badrumsrenovering är av största vikt då det oftast alltid blir mer än man har tänkt sig.

Räkna ut kostnaden
När man tittar på kostnaden så måste man först klargöra hur man räknar ytan på ett badrum vid en badrumsrenovering. Har man 1 kvadratmeter så skriver man alltid räknesättet som 1×1.

Man brukar alltid räkna i kvadratisk ordning och man tar alltid och räknar ditt badrums bredd gånger badrummets längd. Vill du då beräkna kostnaden på en badrumsrenovering om du har ett badrum på 20 kvadratmeter så kan det vara så att ena väggen är 2 meter och den andra 10 meter eller så är den ena väggen 4 meter och den andra 5 meter. Det spelar alltså ingen roll vilken form ditt badrum har utan det som är viktigast är kvadratmetrarna.

Om du vill veta exakt vilken yta du har i ditt badrum så finns det avståndsmätare som räknar ut med laser. Dessa kan du köpa innan din badrumsrenovering för att vara på den säkra sidan. Man kan köpa det på de flesta butiker som har artiklar för hem och hushåll så som Kjell och Company till exempel.

Räkna ut för om man har ett snett tak
När man räknar ut kostnaden för sin badrumsrenovering av https://badrumsrenoveringstockholmslän.se/ så kan det vara klurigt då man har ett snedtak att veta hur man ska räkna med detta. Om du har ett våningsplan som är minst 190 centimeter högt på alla ställen så ska du ta med hela ytan i beräkningen.

Har du däremot ett tak där det finns ställen som är under 190 centimeter så är det så att du räknar den golvyta som du har där du också har en takhöjd på 190 centimeter. Men när du kommer till de ställen som är under 190 centimeter så kan du ta med max 60 centimeter in på dessa ställen som är under 190 centimeter, detta gäller alltså i båda riktningarna från din yta som är 190 centimeter eller över.

Finns där mellanväggar i ditt badrum så ska du strunta i dom i din beräkning utav din badrumsrenovering.

Är du osäker på detta när du beräknar din yta för din badrumsrenovering så ring och fråga en fackman så att du är säker på de uppgifter du räknar på. Det är inte kul att ha räknat en yta fel och kanske få reda på att din badrumsrenovering kommer kosta ännu mer då du kalkylerat på fel sätt.