Välj rätt inredning till badrummet

När en badrumsrenovering planeras är det många som först och främst börjar med att titta på vilket kakel man önskar. Men det kan vara att börja från fel ände. Vill du välja inredning efter ditt kakel – eller kakel efter funktion och estetik på din inredning? Här följer några inredningstips att tänka på när en badrumsrenovering behövs för att ge badrummet ett helt nytt utseende.

Belysningen
Är det ett litet badrum så kan det mycket väl räcka med belysning under badrumsskåpet. Är det däremot ett avlångt badrum eller ett stort behövs även taklampa. Om ändå en större badrumsrenovering ska ske kan även omdragning av elen genomföras så att spotlights kan monteras. En rekommendation är att ha dimer på dessa.
Badkarsblandare – Handfatsblandare
Det går att pressa priset på mycket inom en badrumsrenovering – men gör det inte på blandarna. Välj kända märken vilket därmed generellt håller hög kvalité. Dessutom är det betydligt lättare att hitta reservdelar i det fall detta behövs i framtiden. Prata med den hantverkare som ska montera produkterna då de kan tipsa om vilka märken man bör hålla sig till. Dagens energisparblandare förbättrar både för miljön och ekonomin. Rekommenderas!

Porslin
De flesta väljer vit toalett och vitt handfat. Porslin är mycket lätt att hålla rent och den vita färgen är relativt accepterande mot smuts. Ofta syns det exempelvis bättre på svart porslin. Vilka som ska använda badrummet och därmed vilken funktion det ska ha är helt avgörande vid planering av renoveringen. Finns behov av ett djupare handfat som därmed inte svämmar över lika lätt?

En trend, inom badrumsrenovering, är att dölja så mycket som möjligt. Det går exempelvis att ha vägghängd toalett. Men man ska då vara medveten om att ett större ingrepp behöver göras om toaletten behöver bytas ut eller renoveras.

Hyllor, lådor och annan förvaring
Att planera förvaringen är otroligt viktigt – inte minst för större familjer. Räcker det med badrumsskåpet eller krävs ytterligare skåp, lådor eller hyllor? Ett steg mot bättre ordning är att låta varje familjemedlem ha varsin låda eller varsitt skåp. Se även över planeringen gällande var krokar kan sättas upp.
Har du svårt med planeringen av badrummet? Prata gärna med de hantverkare som ska utföra din badrumsrenovering och förklara vilka mål du har med badrummet. De har ofta kreativa lösningar utifrån hur andra kunder gjort när de renoverat badrummet. Ta god tid på dig innan renoveringen påbörjas – planering är A och O.