Lägga vackert klickgolv 

Klickgolv är en otroligt populär sorts golv som är lätt att lägga på egen hand. Genom att golvet klickar på plats kan nästintill vem som helst fixa jobbet på egen hand, förutsatt att lite egen research genomförs först. Klickgolv finns i olika prisklasser varav de billigare av logiska skäl inte håller superhög kvalité. Klickgolv av hög kvalité kan hålla sig vackra i många år och passar perfekt i de flesta typer av rum. På grund av den ökade populariteten i användning av klickgolv har det i vissa fall fått ett dåligt rykte. Trots att det är enkelt att applicera kräver det en viss nivå av kompetens och att jobbet görs på rätt sätt. Om misstag begås under processens gång blir resultatet därefter. Därför är det viktigt att man vet vad man sysslar med innan golvläggningen påbörjas. 

Se över ditt befintliga golv 

Innan du lägger klickgolv behöver du se över ditt befintliga golv. Det smidiga med klickgolv är att det kan läggas över ditt befintliga golv, vilket innebär att du slipper dra upp ditt gamla golv för att lägga ett nytt. Det är viktigt att ditt gamla golv har en jämn yta för att klickgolvet ska kunna läggas på plats. Titta därför efter eventuella skador och ojämnheter och åtgärda detta med golvspackel eller dylikt. Ifall något sticker upp från golvet kan det slipas ner eller skäras bort. Efter detta är genomfört behöver du fundera kring hur du vill göra med listerna. Vissa väljer att ta bort socklar för att sedan sätta tillbaka dem efter det nya golvet är på plats. Det går även att låta dem sitta kvar och istället sätta så kallade smyglister. Vilket val du väljer att göra är helt upp till dig och hur mycket tid du har att lägga på jobbet. Efter detta är gjort är det dags att rengöra ditt befintliga golv så det är helt dammfritt innan klickgolvet läggs på plats. Vackra trägolv - Slipa fiskbensparkett

Lägg klickgolvet 

Innan golvet läggs på plats behöver du lägga antingen ett stegskydd eller underlagsfoam, vilket brukar inkluderas i förpackningen för klickgolvet. Se till att inte överlappa detta då det är viktigt att det blir en slät och fin yta. Foamens syfte är att minska ljudnivån på golvet när du går på det. Efter detta är genomfört ska golvet läggas på plats! Golvet läggs med fördel med kortsidorna mot eventuellt fönster av estetiska skäl. För att planera golvläggningen kan du mäta en golvplanka för att sedan använda denna för att mäta upp rummet. Utifrån detta kan du bedöma om du behöver såga den första och sista plankan. Du kan behöva göra speciallösningar vid exempelvis dörrfoder eller vattenrör. Se till att planera detta innan du påbörjar golvläggningen för att inte riskera att köra fast mitt i processen. När allt är klart kan du antingen applicera golvsocklarna du tidigare tagit bort alternativt lägga dit smyglisterna du vill använda.